Rondvaart & Stadswandeling

De Hanze met Hansje

Dompel je onder in de Hanze van Zwolle. Met dit complete uitje heb je alles in één. Je voelt, hoort en proeft, ja je beleeft werkelijk de Hanze!

Bekijk alle mogelijkheden

Rondvaart met Hanze beleving

Maak eerst een heerlijk boottochtje over de grachten, waarbij de schipper enthousiast vertelt over de middeleeuwse highlights en de Hanze. Maar er gebeurt meer! Als je de langs de Hanze hoogtepunten vaart, speelt er op de boot een geluidsfragment van weleer. Gevangenen schreeuwen vanuit de Sassenpoort, bij de Pelsertoren hoor je de katrollen piepen en in de stadshaven fluiten de zeemannen naar de juffertjes op de wal...


Stadswandeling met Hansje

Terug bij de steiger staat Hansje jullie al op te wachten en vertelt zij jullie háár verhaal. Ze neemt je mee door de oude steegjes en vertelt in geuren en kleuren over die tijd. Alles wordt opgediend met een flinke scheur humor.

Proef de Hanze

Bij Engel Winkelcafé proef je een stukje Hanze met een haverkoek en een flinke slok specerijendrank.

Leuk voor de kids!

Ook voor de kinderen is dit een leuk uitje. Zij gaan tijdens de boottocht op zoek naar de Hanze Highlights door middel van een foto kaart en assisteren de schipper als een echte matroos. En Hansje met haar prachtige verhalen zal ze zeker interesseren!

Dit zijn de mogelijkheden

Dit uitje kun je boeken bij onze partner Hiawatha

Meer info & boeken